Despre Noi

logo350x100

Misiune

Editura Cartea Românească Educațional (ECREDU) este o editură de tradiție care susține cultura și pune preț pe calitate, ajutând persoane dornice de cunoaștere să se dezvolte. Suntem mândri să sprijinim și să promovăm cultura și literatura română la nivel mondial. 

Valori si personalitate

  • Cunoaștere: Suntem angajați într-un proces continuu de dezvoltare a universului propriu în literatură pentru a veni cu cele mai bune propuneri către clienții noștri.
  • Tradiție: Punem accent pe rădăcinile noastre tradiționale și ne angajăm într-o promovare necondiționată a literaturii și culturii românești.
  • Explorare: Investim energie și resurse în cercetarea și înțelegerea consumatorilor și a pieței, pentru ca informațiile furnizate să fie întotdeauna de actualitate.

Sigla

Pentru a celebra traditia editurii, am hotarat sa revenim la sigla Grifonului, una din primele folosite de editura Cartea Romaneasca. Aceasta creatura mitica, ilustrata intr-o linie fina, dar memorabila, intrupeaza puterea si intelepciunea cuvantului scris. Chenarul, de asemenea, este un omagiu timpurilor de mult apuse. 

Slogan

“Hai sa citim impreuna!”, un slogal simplu, dar direct, incurajator si pozitiv, evoca esenta si autenticitatea brandului ECREDU.  
 

Naşterea Editurii Cartea Românească:

A luat naştere la 30 Iulie 1919, din iniţiaiva domnilor Rectori Ion Atanasiu (Universitatea Bucureşti) şi Ion Simionescu (Universitatea din Iaşi). Este desfiinţată în 1948. În 1970 se înfiinţează, sub acelaşi nume, de către Uniunea Scriitorilor.

Evoluţia Editurii Cartea Românească Educaţional:

  • La 26 Septembrie 2017, cu aprobarea Dlui Prof. Nicolae Manolescu (Preşedinte al USR) şi a Dlui Călin Vlasie (Director al Cărţii Româneşti), se înfiinţează Editura Cartea Românească Educaţional, sub conducerea aceluiaşi Director al Cărţii Româneşti.
  • La 10 Septembrie 2018, sub presiunea unor dificultăţi financiare, se schimbă Configuraţia şi ponderea investitorilor.
  • La 1 Octombrie 2018, Editura Cartea Românească Educaţional îşi mută sediul la Iaşi.
  • La 24 Ianuarie 2021, Dl. Călin Vlasie cedează procentele şi îşi dă demisia din Conducerea Editurii.

Urmează o suită de profunde transformări structurale şi conceptuale ale Editurii, reorganizată şi optimizată, pentru a face faţă pieţei de carte:
S-a întocmit şi consolidat un plan editorial echilibrat, realist, care să corespundă nevoilor pieţei editoriale. A fost creat un departament de marketing şi publicitate şi a fost dat în utilizare noul site al firmei www.ecredu.ro

Urmărim promovarea cărţii româneşti, prin retipărirea autorilor tradiţionali, dar şi prin promovarea tinerilor scriitori. Acordăm mai multă atenţie literaturii străine, prin includerea în plan, a unui număr important de traduceri. Cartea de învăţământ şi cea pentru copii şi adolescenţi se bucură de o atenţie deosebită. Analizând noile apariţii ale Editurii, veţi avea surpriza să constataţi că titlurile Editurii şi-au schimbat înfăţişarea, începând de la formatul de carte, care foloseşte principiul numărului de aur (Phi), grafica coperţilor, mai plăcută şi mai atractivă, respectând, în acelaşi timp, principiile de marketing, privind vizibilitatea autorului, titlului, editurii.

Pagina de carte are o oglindă echilibrată, utilizând economic, dar nu exagerat, spaţiul tipografic.